bg
搜索
简
APP 下载APP

收银员

文 文 文

收银员偷8万 老板不报案 只因她是……

(吉隆坡21日讯)店主以为女非常勤劳,即使开斋节也不愿意请假,没想到闭路电视拍到她手脚不干净的一幕,仅4个月就挖走8万令吉款项!

根据围巾店老板娘艾达罗丝丽的TikTok视频,一名女职员被揭发自第一到第四个月期间被52则闭路电视拍到偷钱的画面,之前由于没证据而无法指控,如今确凿之后,她才恍然大悟,女职员甚至会在她面前工作时偷钱。

此外根据闭路电视画面,可见职员在收到顾客的100令吉后,直接藏在电脑键盘下,随后再从收银机取出5令吉找给顾客,随后假装打印收据,但始终没有打印出来,也没有记录任何交易,并以此方式将钱顺利卷走,几乎每天都有金额失窃。

女收银员将钱藏在键盘下面。

为此,艾达罗丝丽指出,当她发现账目对不上时,便开始质疑女店员,对方原本不承认,直到闭路电视摆在面前,她才承认卷走3万令吉的款项和货品,然而经过她仔细检查后,发现损失竟达到6万至8万,这让她感到失望至极。


女收银员趁开斋节大家都放假期间,将藏好的现金卷走。

“不怪得我叫停(请假)她不要,原来是藏有东西,4个月里面几乎每天都有损失,天天都有门市销售赚到的金额没有被记录,甚至老板在那里也是照偷不误,完全不害怕的。”

@aidarosli92 Replying to @Cinta 🤍 first video yg kantoi kerja staff @Hayda Scarf HQ berbulan bulan hari hari curi duit kaunter dr bulan 1 sampai bulan 4. Ada lg 52 video rakaman cctv yg dia curi duit selepas cek yg ni sah. Sblm ni kami tak nak tuduh tanpa bukti. Patut lah suruh berhenti taknak. Rupanya ada buah. Sangat licik. 4 bulan buat keje mencuri tanpa sehari pun mised. Hari hari tak key in sale cash cust walk in. Kawan kat sebelah ada pun dia boleh buat keje mencuri. Boss ada kat dlm pun dia buat keje curi. Tak takut sape2 budak ni. Allahuakbar. Ye pun tak takut pd manusia. takutlah pada allah. Cctv allah tu esok esok allah akan tayang balik. Sy masih menjaga aib kamu demi keluarga kamu. Sy masih bertenang utk tidak sumbat kamu dalam jel kerana kamu anak yatim. Sy masih fikirkan kamu. Tapi kamu langsung tak fikirkan bisnes sy. Sampai nak bankrap hayda dibuatnye. Yg kamu mengaku 30k sekali duit dan barang. Tp kalau kira stok yg habis tak tally dengan duit masuk anggaran 60-80 ribu ringgit. Allahhhhh 😭 susahnya sy cari duit sebanyak tu. Sampai sanggup pergi event berbulan bulan jelajah negeri. Sy gadai emas jual kereta keluarkan simpanan utk bertahan. Sy tak tahu sampai bila sy mampu bertahan. Allah bantulah aku ya allah 😭😭😭😭 Semoga bertaubat dan bayar balik duit syarikat yg kamu curi setiap hari. Itu duit syarikat. Hak semua yg dibawah bumbung hayda. Allahuakbar besarnya ujian mu ya allah. Tak tertanggung rasanya 😭 Tujuan sy post adalah utk pengajaran buat semua majikan dan staff. Dunia ini sementara. Bertaubatlah saudaraku semoga allah terima taubatmu. Buat diri ni pula smeoga allah berikan kekuatan utk memaafkan manusia dalam video ni walaupun bukan sekaran 😭 Doakan sy sahabat semua. Doakan bisnes sy baik baik saja. Sy tak kuat. Sy selalu diuji dengan staff mencuri selama ni sy tak pernah viralkan. Tlng bg sy semangat sebab sy rasa sy dititik terendah dlm hidup sy. Mental sy tak kuat. Tp sy pura2 kuat. Maafkan sy kalau sy ada menyakiti sesiapa. Ampunkan sy. Besar ujian utk sy kalini dengan ekonomi harini. Allahhhhh 😭😭😭😭😭😰 Video sblm ni kat sini@Founder Hayda Scarf 😔 #fyp #staffmencuri #Hayda #haydacosmetics #TerpaksaCantik #HaydaScarf #TakPernahTakCantik #trending #viral #fypmalaysia #fypkelantan #fypkelate #fypthailand #fypシ ♬ original sound – ®suzy yana🌹

艾达罗丝丽说,如今公司因经济问题而已陷入困境,但她还是没有针对此事向警方报案,毕竟她同情对方是一名孤儿,会给对方悔改的机会,只要归还所偷走的款项就好。

高兴
高兴
惊讶
惊讶
愤怒
愤怒
悲伤
悲伤
关怀
关怀

收银员

相关文章

妇女不够钱结账 收银员怕责备 不肯取消 女顾客怒斥 没同情心!

投简历无下文 高学历女当收银员

油站当收银员 女子遭辱读书差

诚实收银员 店里购物 对着CCTV找续

辞职换工 薪水大缩水 女子换来健康身心

疑要求折扣被拒 老翁与油站收银员起争执

mywheels